Dostałam przepis na ciasto, tylko w połowie mieszania składników mało mi się mikser nie zatarł, więc musiałam zmodyfikować. Przed modyfikacją ciasto miało być puszyste i wilgotne, po modyfikacji... wyszedł pyszny herbatnik ;-)
niebieskim kolorem podaję ilości składników z oryginalnego przepisu
4 jajka 2 jajka
2 szklanki mąki 2 szklanki mąki
1 1/2 szklanki cukru 2 szklanki cukru
1 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki oleju
80g kakao E.Wedel 2 łyżki kakao
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
Składniki wymieszać. Ciasto przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok 40 minut. Sprawdzać metodą suchego patyczka. Wystudzone ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz