poniedziałek, 2 czerwca 2014

19. Deser bananowo-truskawkowy pod chmurką

1 opakowanie galaretki truskawkowej + 1 szklanka wrzątku
1 opakowanie galaretki cytrynowej + 1 szklanka wrzątku
6-8 bananów
2 1/2 szklaki truskawek
1 opakowanie Śnieżki + 200ml zimnego mleka

Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić. 2 szklanki truskawek oraz banany zetrzeć na tarce o dużych oczkach klik. Truskawki połączyć z galaretką truskawkową, banany z cytrynową. Nałożyć do szklanek masę bananową, potem cytrynową. Ubić Śnieżkę na bitą śmietanę, rozłożyć po równo zostawiając ok 6 łyżek (lub tyle łyżek ile porcji deseru). Pozostałe pół szklanki truskawek pokroić w kostkę, wymieszać z odłożoną bitą śmietaną. Udekorować nią deser. Powtykać w deser słomkę ptysiową/biszkopty itp. co udało nam się w kuchni znaleźć ;-)

Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz