1 główka sałaty lodowej
2 garście świeżego szpinaku
papryka czerwona
papryka żółta
2 serki z niebieską pleśnią/brie/camembert
Dressing:
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka octu winnego lub balsamicznego
1 łyżka miodu
5 łyżek oliwy
5 łyżek oleju
sól, pieprz do smaku
Składniki dressingu wymieszać, aby miał jednolita konsystencję.
Sałatę pokroić w centymetrowe paski, zaś szpinak w półcentymetrowe. Papryki przekroić wzdłuż na 4-6 części i cienko pokroić. Ser pokroić w grubszą kostkę. Składniki sałatki wymieszać.
Przed podaniem sałatkę wymieszać z sosem.
Smacznego :-)
Ps.
Jeśli sałatkę podajemy każdemu na osobnym talerzyku, wtedy nie mieszamy składników z sosem, tylko polewamy dresingiem po wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz